WACH AUF! med POING og Maja Ratkje

Written by Anne-Lise Aakervik on . Posted in Startpage

POINGandMajaCover

Vi holder fanen høyt hevet og slår til med politisk konsert som maner til oppvåkning. Konserten WACH AUF! med POING og Maja Ratkje byr på revolusjonær musikk fra ulike steder og epoker. Denne musikken blir gjenstand for improvisasjon og høyst originale arrangementer fra våre fremste samtidsmusikkrebeller. Resultatet er brennhete, tilstedeværende stykker som kommenterer og feirer folkets kamp for frihet gjennom alle tider.

I anledning Prøysen-året blir repertoaret utvidet med nye Prøysen-tolkninger, som viser fram nye og overraskende sider ved hans produksjon. POING består av Frode Haltli (akkordeon) Erik Nystrøm (saxofon) og Håkon Thelin (kontrabass). De har urfremført over 50 verk av norske, europeiske, amerikanske og asiatiske komponister, og ble kåret til “Årets utøver” av  Norsk komponistforening i 2009.

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje er en høyt verdsatt samtidskomponist og utøver. Musikken hennes fremføres av orkestre over hele Europa og hun har mottatt flere priser og utmerkelser. En 90 minutter lang tysk dokumentarfilm om Ratkje av Ingo Biermann er i ferd med å ferdigstilles i to versjoner til kino og TV. I 2013 var hun nominert til Nordisk Råds musikkpris for sin stemmebruk, samme år fikk hun Rolf Gammleng-prisen.

Fjøsfest Lørdag 26.juli begynner 19:00