Dag Solstad på båsen og boksepoesi i Fjøset

Written by admin on . Posted in Startpage

Solstad-Dag

Dag Solstad er klart til å innta Fjøset på Loddgard 26. juli.  Dag Solstad er Norges mest betydningsfulle forfatter, og vår litteratursjef Ane Nydal skal ha en seriøs prat med forfatteren. Vi ser også frem til at poeten Adrian Matejka (USA) gjør sin første Europaopptreden på årets Fjøsfestival. For boka “The big smoke” er han nominert til Pulitzerprisen i 2014.

Dag Solstad herjer for tiden landet med sitt foredrag som går i strupen på kritikere som mente at hans seineste roman slett ikke er en roman. I fjøset på Loddgard setter vi Solstad på båsen og samtaler om romankunstens kår, fotball og trav og betydningen av sodd i romanen Professor Andersens natt. Solstad har visstnok takket høflig nei til opplesning i vårt faste konsept Lite lys og mytji varme – en intimlitterær badstue ved fossen, hvor en klam Vigdis Hjorth gjorde suksess med erotiske passasjer av Henry Miller under forrige festival – så hvem som skal lese i badstua denne gangen er foreløpig en hemmelighet.

Lørdag 26. juli blir det bokbad med Dag Solstad.

 

Adrian Matejka foto av  Taylor Cincotta Forfatteren og poeten Adrian Matejka (USA) ble nominert til National Book Award 2013 og Pulitzerprisen 2014 for diktsamlingen The Big Smoke. Når Matejka entrer fjøset vil det være hans første opplesning i Europa! Boken handler om mannen og myten Jack Johnson (1878–1946), som ble et symbol i kampen mot segregering da han som sønn av frigitte slaver ble den første afro-amerikanske verdensmesteren i tungvektsboksing i 1908. Ungdommer fra lokale bokseklubber kommer til gards for å gi en leksjon i check-hook og jab, og vi viser Håvard Haugseth Jensen og Kim Nygårds dokumentarfilm Tynt faen, om det tette forholdet mellom proffbokseren Andreas Evensen og treneren Helge Wærøy som etter tolv års samarbeid endte i brudd

 

 

 

Fredag 25. juli er det boksepoesi, boksefilm og samtale med Adrian Matejka i Fjøset.
Billettsalget er straks i gang.