Elzics Farewell Blues

Written by Anne-Lise Aakervik on . Posted in Artister, Startpage

elzics blues farewell Opplev drivende amerikansk musikk når Paul Kirby og Magnus Wiik i Elzics Farewell Blues band spiller opp kl. 15.00 under Fjøsfestivalens folkefest i sentrum av Melhus. De to herrene spiller musikk som spenner fra murder ballads og bluegrass-låter til rivende old-time-slåtter og hoedowns. Med et stort arsenal av strenger på scenen byr de på et variert konsertrepertoar.
Duoen har i en årrekke spilt sammen i Oslo-bandet «Moving Day!» og har jobbet med band som Julie & The New Favorites, Gammalgrass og Ila Auto. Med Elzics Farewell Blues lager de en duo som virkelig slår gnister.

Paul Kirby – vokal, gitar, banjo Magnus Wiik – banjo, gitar, mandolin, fele, kor

Elzics Farewell Blues spiller på folkefesten i Melhus sentrum lørdag 19.juli kl. 15.00

Bakgrunn for navnet: Elzic’s Farewell er en groovy, tradisjonell melodi. Opprinnelsen til melodien sies å være denne: Melodien dukket opp på repertoaret til felespilleren French Carpenter som fortalte at en av hans forfedre: “Elzic” spilte denne melodien da han dro ut i borgerkrigen i USA. Elzic ble meldt savnet i krigen og kom aldri hjem, men melodien gjorde de og spilles nå som “Elzic’s Farewell.