Fjøsfestivalen er tilbake!

Written by admin on . Posted in Startpage

fjosbil_liteTil sommeren blir det festspill på bygda i en hel uke! Fjøsfestivalen 2014 foregår fra 19. til 26. juli, og vi byr på et innholdsrikt program. Tjue ulike arrangementer er spredt over sju forskjellige spillesteder i Melhus.

Lørdag 19. juli åpner festivalen med folkefest i sentrum: Gratiskonserter for store og små, marked, traktorer, sauer og ponniridning.

Utover i uka blir det opera på låven på Loddgarden, og rock, litteratur, dokumentarfilm og revolusjonær impromusikk i fjøset. Melhus kirke fylles med en nytolkende bibelfortelling, trekkspillmusikk og samtidsmusikk.

Hopp på en buss med Trondheim Sinfonietta som tar deg fra fjøs til fjøs med kammermusikk.

Årets Urørt-vinner Sigurd Julius spiller i fjøset på Loddgarden, og Spellemannsvinnerne Tullkattesnutene inntar låven og inviterer alle barn til å komme. Vi arrangerer også tegneseriekurs for barn.

Litteraturprogrammet kan blant annet by på poesi og boksing, og vi kan love at en av landets mest betydningsfulle forfattere kommer til gårds.

Vi hvisket navnet Alf Prøysen til poet Gunnar Wærness og kunstner Henrik Skotte – hva de roper tilbake kan oppleves i en forestilling som er del av vår store Prøysen-markering.

Vi får også besøk av flere lokale helter, nasjonale storheter og internasjonale artister, blant annet fra Berlin og USA.

Det damper allerede av badstua, hønene verper i marsjtakt og fjøset legger sin velduftende side til før et variert og herlig publikum i alle aldre ønskes hjertelig velkommen til sommerens baluba. Og hvilken låt skal strømme opp fra utedoen i år?

Følg med videre på hva som vil skje på Fjøsfestivalen, som ble nominert til Natt&Dags kåring av Trondheims beste festival i 2012!

Den beste festivalen eg har vært på! – Tomas Espedal