Fredag – boksing på programmet

Written by admin on . Posted in Startpage, Uncategorized

Adrian Matejka foto av  Taylor CincottaPå grunn av terrortrusselen mot Norge rekker ikke Adrian Matejka å komme seg til Melhus i kveld.  Vi er veldig lei for dette, og vi vet at Adrian har gledet seg til i å komme. Han har åpen billett, og kommer til Loddgarden i løpet av året lell! Resten av kveldens program går som oppsatt. Litteratursjef Ane Nydal har til og med fått på plass en spennende forfattersamtale i siste liten. Fredagen blir dermed en flott fjøsfest, som vi gleder oss til å presentere for deg.  

Nidaros Strykekvartett åpner kvelden med nydelig kammermusikk i Fjøset. Kvelden byr videre på en samtale om den franske forfatteren Marguerite Duras og hennes bok “Å skrive”, med oversetter Silje Aa. Fagerlund (Se mer info nedenfor). I en egen bokseseksjon på kveldens program viser vi dokumentarfilmen “Tynt faen” av Håvard Haugseth Jensen og Kim Nygård. Den handler om forholdet mellom bokseren Andreas Evensen fra Haltdalen og trener Helge Wærøy. Ute på tunet har vi rigget opp en bokseplattform, og etter filmen vil ungdommer fra Apollo bokseklubb gi oss en leksjon i rett høyre, jab og venstre hook. Noen av Adrian Matejkas dikt fra bok The Big Smoke er oversatt til norsk, og disse leses opp på tunet. Slik får vi i alle fall en liten smakebit av den Pulitzernominerte poeten. Kvelden avsluttes med musikalen “Vi er motorvei” med Brødet & Eselet . Den handler blant annet om det europeiske folket som lever sine liv på grasrotnivå, mens politiske beslutninger tas langt vekk på et overnasjonalt plan, som i tilfelle EU.

Kjøp billetter (250/200/150)

Vi anbefaler deg å smake på Julie Øyans middag basert på lokale råvarer i dag som kan kjøpes i Fjøset mellom 16:00 – 18:00. (også lørdag)

Forhåndspåmelding til middag gir deg 20% rabatt 

Fredag har baren åpent 16:00-02:00

Velkommen!

«Å skrive» er tittelteksten i den siste boken Marguerite Duras (1914-1996) utga for egen hånd (Écrire, 1993). I denne høyst personlige teksten reflekterer Duras rundt sin egen skriving. Hun forteller blant annet om huset i Neauphle og stranden i Trouville, steder som hadde stor betydning for bøkene hennes. Hun forteller om «visse vaner», om å aldri ha løyet i en bok, og om behovet for å være alene. Det handler i stor grad om ensomhet – en ensomhet som var helt nødvendig for å kunne skrive de bøkene hun ville skrive. Vi kan vel alle kjenne oss igjen i dette å skulle formulere noe vi ikke helt kan sette ord på. Duras´bok kan sette i gang tanker og gi råd om dette.