Lørdag 19.juli blir det folkefest

Written by Anne-Lise Aakervik on . Posted in Startpage

531372_10151110215636041_737224833_n

Fjøsfestivalen sparkes i gang med en real folkefest i Melhus sentrum. Ta med familien, bestemor, tante og onkel . Søskenbarn fra Amerika og Gjøvik – samt gode ferievenner. Ta bussen eller toget fra Trondheim og hør gratiskonserter, lytt til paneldebatt, smak deg gjennom bondens marked og klapp de søte dyrene.

 

Du kan også kjøpe billetter til Fjøsfestivalens program og slå et slag for lokale krefter. Dagen starter med ordførerens åpning og etterfølges av konsert med Rasmus Rhode fra Rasmus og Verdens Beste Band. Sju år etter debutplata er kyssing fortsatt like hæsli, og han har blitt en tidløs helt for barn i alle aldre.RasmusRohde

Kulturskolen Vi har vært så heldige at bandet Blackout fra kulturskolen i Melhus stiller opp midt i fellesferien for Fjøsfestivalen.

Elzics Blues Farewell spiller amerikanske slåtter og bluegrass med et sabla driv! Med banjo, gitar, fele og mandolin byr de på et variert konsertrepertoar.

Bondens marked er på plass med sitt rike utvalg av regionale spesialiteter og trivelige kjøpmenn, og det blir muligheter for bodplass for kunstnere og håndverkere. I samarbeid med Bondelaget skaper vi også litt gårdsliv i sentrum, med blant annet ponniridning for barn og fesjå.

(NB. Vi har fortsatt noen markedsboder ledig. Ta kontakt på post@fjosfestivalen.no eller telefon 92091592 hvis du ønsker å leie)

Det blir traktorkaravane i år også.

 

Ved forrige festival laget vi stor traktorkaravane som kjørte fra sentrum til Loddgarden, denne gangen tar vi heller en runde i sentrum, så flere får det med seg. Det blir traktorer i alle aldre, fra eldgamle til splitter nye. Det er mye kultur i en gammel traktor, og vi håper også å få se mange veteranbiler i sentrum denne dagen. Fjøsfestivalen har ikke organisert noe treff, men vi oppfordrer alle som eier en gammel bil om å velge denne lørdag 19. juli. Fjøsmobilen (en 1967-modell Volvo 140) blir glad for selskap!

 

 Debatt:
Kultursatsing på bygda – kulturscenens utfordringer og fordeler.
Melhus er en landbrukskommune, og Melhus er ei bygd. Sånn har det alltid vært, men det er ikke sikkert at det alltid vil være sånn. Byen kommer nærmere og nærmere, og Melhus oppfyller vel alle krav til å kunne søke om bystatus selv? Kultur i alle former er med på å skape identitet, både for enkeltmennesker og for samfunn. Vi inviterer til paneldebatt på torget om kultursatsing på bygda.

Deltagere:
Ola Storrø, allmennlege, førsteamanuensis ved institutt for samfunnsmedisin ved NTNU
Reidar Almås, professor i bygdesosiologi og regionalpolitikk ved Senter for Bygdeforskning, NTNU
Jens Storli, programsjef og nestleder for Olavsfestdagene
Arne Fagerholt, kulturleder i Orkdal kommune, sitter i Rådet i Norsk Kulturråd. Ballettdanser og koreograf av yrke.

Debattleder: Anne-Lise Aakervik.

Program

11.00     Bondens marked åpner
12.00     Offisiell åpning av Fjøsfestivalen v/Ordfører Jorid Jagtøyen
12.10     Konsert med Rasmus Rhode
13.00     Konsert med Blackout fra kulturskolen
14.00     Debatt: Kultursatsing på bygda
15.00     Konsert med Elzics Farewell Blues
16.00     Traktorkaravane i sentrum.

Hele dagen: Gårdsliv og ponniridning, billettsalg til Fjøsfestivalens arrangement.