Onsdag feirer vi Alf Prøysens 100 årsdag

Written by admin on . Posted in Startpage

Alf Prøysen 2Nasjonalpoeten Alf Prøysen feires over hele Norge i dag. Mens de fleste feirer den koselige, nynnende Prøysen med Steinrøysa ned i bakken, Tango for to og Du skal få en dag i mårrå feirer Fjøsfestivalen Prøysen med en helt ny forestilling laget av “Brødet & Eselet” alias Trondheimskunstnerne Gunnar Wærness og Henrik Skotte. Her får du oppleve sider ved Prøysen som verken han eller noen andre har opplevd før. Forestillingen etterfølges av konsert med Øyvind Engen og allsang!

griskokkraseri lite

Griskokkraseri av Brødet &Eselet.

Brødet og Eselet gjør ikke bare gull av gråstein, men karneval av hverdagen og helbredende vanntilførsel av folkets tårer. Når Fjøsfestivalen har gitt kunstnerne frie tøyler til å lage en Prøysenforestilling i anledning nasjonalpoetens hundreårsdag, kan hva som helst skje. Forestillingen heter “Griskokknetter” og er et sprukkent speil der man kan se vår geniale nasjonalpoet Alf Prøysen skimte forbi. Samt noen griskokker som koker litteratur av om og for folk.
Brødet og Eselet lanserer også en chapbook med tekster og tegninger fra forestillingen i dag. Den kan sees og kjøpes i Fjøsbiblioteket.

Prøysenviser og allsang
Etter forestillingen onsdag kveld fortsetter vi feiringen av Prøysen på en litt mer konvensjonell måte. Det blir konsert med noen av hans mest kjente viser, etterfulgt av allsang.  Cellist Øyvind Engen har oversatt noen av Prøysens viser til jazztrøndersk, Ronny Kjøsen fargelegger med hølondatrekkspill, og Trio Tinto bringer med seg en anelse klassisk salong. Sammen med Magnus Loddgard lager de allsangband til slutt!

Kjøp billett her. Kl. 21.00

I dag er det siste forestilling “Sjølen og Sjøla” – en trøndersk låveopera. Kl. 19.00

Kjøp billetter her