Sjølen og sjøla – operasolister

Written by Anne-Lise Aakervik on . Posted in Artister

Foto_Kari_Ulfsnes_KleivenKari Ulfsnes Kleiven, sopran Melhus nye operastjerne. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. I sesongen 2013/14 sang hun Barbarina i Figaros Bryllup og Amor i Orfeus og Evrydike, og sesongen 2014/15 får vi høre henne som Frasquita i Carmen og som Ingrid/Den grønnkledde/Anitra i Peer Gynt.

 

 

 

Andreas Skei, baryton Andreas Skei(født 1990) fra Melhus, Sør-Trøndelag. Under utdanning ved Griegakademiet – Institutt for musikk i Bergen. Har deltatt i produksjoner av ulik art med aktører som f.eks. Den Norske Opera & Ballett, Bergen Filharmoniske Orkester, Steinvikholm Musikkteater (nå Opera Trøndelag), Kristiansand Domkor, Opera Bergen og Bergen Domkor. Ble våren 2014 godkjent som 1. bass i Den Norske Opera & Ballett sitt ekstra kor.

 

Stine Mari LangstrandStine Mari Langstrand, sopran Master i klassisk sang og musikkdramatikk fra Institutt for Musikk i Trondheim. Jula 2010 ga hun ut dobbeltalbumet Bakgårdsjul med nyskrevne julesanger og lydbok til tekster av Bjørn Lindquist. Stine jobber som frilanssanger og har bl.a. vært solist med Trondheim symfoniorkester, TSO Tidligmusikkensemble, Trondheimssolistene, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, Luftforsvarets Musikkorps og Forsvarets Stabsmusikkorps.

 

 

Sverre Johan Aal, baryton Har en mastergrad i klassisk sang fra musikkonservatoriet i Trondheim, NTNU. Har vært solist ved en rekke konserter og operaoppsetninger i Midt-Norge, blant annet under Olavsfestdagene, med Trondheim Symfoniorkester og ved operaen på Steinvikholmen.  Ved operaen i Kristiansund har han sunget flere roller. Han har også vært engasjert ved den Norske Opera og Ballett i Oslo, samt ved Ringsakeroperaen.

 

Ola-Marius-Ryan foto Trond GudevoldOla Marius Ryan, tenor Master i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo. Mye brukt både til konserter og opera. Han er mye brukt i operaen i Kristiansund, og har hatt roller ved den Norske Opera, Den nye opera i Bergen, Nordnorsk Symfoniorkester og Opera og Ringsakeroperaen.