Tirsdag byr på Fjøs til fjøs og mer opera på låven

Written by admin on . Posted in Startpage

Stemning ute 3Dagen er en ekte fjøsfestivaldag. Sola skinner og vi er lykkelige over en god anmeldelse av låveoperaen – Sjøla og Sjøla. Ny forestilling i kveld kl. 21.00. Magnus og Ane snakket på  NRK Trøndelag i morgentimene og forberedelsene til dagens nyvinning: Fjøs til Fjøs er i full gang.

Trondheim Sinfonietta

Hvem andre enn Fjøsfestivalen kan sette publikum og orkester på samme buss for å skysse de rundt til tre fjøs i Melhus for å spille konserter? Vi lover at dette blir et minne for livet. Fjøsene vil være like varierte som musikken Trondheim Sinfonietta spiller, og i pausen er det selvsagt kaffe og vaffel. Start fra Melhus Skysstasjon kl. 19.00. Kjøp gjerne billett på forhånd.

 

 

Uka ellers byr på litterære opplevelser med Dag Solstad og Adrian Matejka, en utforskende forestilling om Alf Prøysen – som loves å være både morsom. Vi siterer Brødet og Eselet:

Brødet & Eselet Holder på å avrunde et bestillingsverk til Fjøsfestivalen. Forestillingen heter “griskokknetter” og er et sprukkent speil der man kan se vår geniale nasjonalpoet Alf Prøysen skimte forbi. Samt noen griskokker som koker litteratur av om og for folk. De synger blant annet dette refrenget:stumme sultne skrømt
som trudd at du hadd drømt
at lainne det lå tømt
men det lå her læll
sjøl om du va bort
foillt av tomme hus og foille veia
tomme fat og foille folk tomme hus og foille veia
tomme fat og foille folkBabylon e lei Babylon e lei
Babylon e lei av å værra Babylon
vi vil itj ha en dag i mårra
vi vil ha en dag i dag

 

Mandagens premiere av Sjølen og Sjøla ble en heit affære på mange vis, låven var god og varm etter mange timer med solstek på taket i tillegg steg temperaturen mange hakk etter hvert som forviklingene mellom aktørene i operaen utviklet seg. Les anmeldelsen her.  I fjøset spilte den franske trioen Les Vésicules Moroses (Berlin) barokkmusikk fra 17-1800 tallet i tillegg til improvisasjon og en heftig utgave av Britney Spears “Hit me one more time”.

Lite Sjølen og Sjøla foto Anne-Lise Aakervik (6) LIte Sjølen og Sjøla foto Anne-Lise Aakervik (5)

LesVesiculesMoroses_04