To musikalforestillinger med Brødet og Eselet

Written by admin on . Posted in Startpage

Brødet & EseletDu kan oppleve to musikalforestillinger med Brødet & Eselet aka Henrik Skotte og Gunnar Wærness under Fjøsfestivalen. Et bestillingsverk basert på Alf Prøysens sanger , hvor vi ønsker oss et kjærlig, skrudd og nytolkende blikk på visekunstneren, samt fremføring av musikalen “Vi er motorvei”. Gled dere!

Med utgangspunkt i en begeistring for kunstner Henrik Skottes og poet Gunnar Wærness´ kritiske og underliggjørende måte å behandle enkeltmennesket stilt overfor historiens og politikkens vilkår i musikalen omtalt nedenfor, har vi invitert dem til å lage en Prøysenproduksjon med urfremføring på Fjøsfestivalen 2014. Alf Prøysen var gjennom virke og liv engasjert i småfolket og i enkeltmennesket, samhold og ensomhet. Som del av Fjøsfestivalens markering av 100-årsjubileet for Prøysen ønsker vi oss et kjærlig, skrudd og nytolkende blikk på visekunstneren. Hver for seg som poet og kunstner, og som musikalduoen Brødet & Eselet, har Wærness og Henrik vist evne til en tekstlig, musikalsk og visuell naivitet og et alvorsstemt fjolleri som overrumpler et tema fra uvante vinkler.
Fjøset på Loddgard 23. juli.

Vi er motorvei
Brødet & Eselet  har laget et gruppeportrett av Europas folk ved hjelp av musikk og revyteater. Wærness er omtalt som «norsk poesis wonderboy», og Skottes kunstneriske praksis favner en imponerende bredde (musikk, billedkunst, videokunst, litteratur, bokredaktør og teaterregi, for å nevne noe). I «Vi er motorvei» går Brødet & Eselet ut av sitt gode skinn og blir til fisker og busker, terrorister og klovner, presidenter og tiggere. De drømmer om en uspesifisert revolusjon som nettopp har blitt gjennomført. De er de enkleste (og vanligste) av revolusjonære: de som tenker at alt er bedre enn dette. Og i denne historien får de det som de vil: verden er like ille, men på en annen – og uryddigere – måte. Av tomme butikker lærer de å dyrke mat. Av en drømmer og banditt til president må de lære å styre seg selv. Brødet & Eselets Europa er en gjærende komposthaug der fattigdommen splitter kollektivene. Store folkemasser forsøker å samle seg på nytt gjennom å dikte nye myter. Men uhyggens demoner vil ikke bosette seg i leirbålshistorier om lav sysselsetting og finanskrise: Demonene vil ha menneskekjøtt akkurat som før. Derfor synger de for demonene – i håp om at de skal glemme å ete dem.

Fjøset på Loddgard 25 . juli.

En liten forsmak får du via denne filmen.